Veelgestelde vragen

Theatervoorstellingen en shows

 • Hoe gaat het bestellen in z'n werk?

  U kiest de tickets en de dag. Vervolgens ontvangt u een bericht met daarin
  informatie over de betaling. Zodra de betaling is voltooid ontvangt u de tickets.
  Deze kunt u bij de kassa bij de ingang van de zaal inleveren.

 • Ik bestel liever niet via internet, kan het ook anders?

  U kunt de kaartjes ook halen bij Kulturhus de Talter in Oldebroek of bij
  MFC Aperloo in 't Harde.

 • Het online bestellen is gestopt! Kan ik nog kaartjes kopen?

  U kunt contact met ons opnemen of er nog kaarten beschikbaar zijn.
  Op de dag zelf kunt u geen contact opnemen maar alleen nog kaartjes
  halen bij Kulturhus de Talter in Oldebroek of bij MFC Aperloo in 't Harde.
  OP = OP

 • Mogen we verkleed komen?

  Maar natuurlijk mag je dat! Het is tenslotte een groot feest voor de Sint.
  Liever niet helemaal geschminkt. Een klein beetje schmink geeft al een
  zeer leuk effect.

 • Hoe lang duurt de voorstelling?

  Onze voorstelling duurt 60 minuten (zonder pauze). Aan het eind van de voorstelling kunt u met de Sint, Pakjespiet, Liedjespiet en alle andere Zwarte Pieten op de foto! Vergeet niet uw fotocamera mee te nemen!

 • Kan ik ook met de Sint en de Pieten op de foto?

  Ja, aan het eind van de voorstelling kunt u met de Sint, Pakjespiet,
  Liedjespiet en alle andere Zwarte Pieten op de foto! Vergeet niet uw
  fotocamera mee te nemen!

 • Mag ik tijdens de voorstelling filmen/foto's maken?

  Het is niet toegestaan om te filmen. U mag daarintegen wel foto's maken
  tijdens onze voorstellingen. We vinden het ook erg leuk als u de foto's
  naar ons opstuurt via info@pietenspektakel.nl

 • Kan ik met een rolstoel, buggy, kinderwagen, rollator naar binnen?

  Het theater is rolstoel-vriendelijk. Rolstoelplaatsen zijn dezelfde prijs als
  de reguliere entreeprijs. De begeleider dient ook een kaartje te kopen.
  Vanwege de veiligheid kunt u helaas uw buggy en kinderwagen niet meenemen de zaal in. Rollators daarintegen kunnen wel mee naar binnen.

Huisbezoeken

 • Mogen we roken?

  Wij verzoeken u nadrukkelijk om te zorgen voor een rookvrije omgeving, niet alleen tijdens, maar ook voor het bezoek. Mocht er wel gerookt zijn, dan zouden we het erg fijn vinden als u de ruimte kunt luchten totdat alle rook verdwenen is. Pakjespiet en Liedjespiet moeten waarschijnlijk na afloop weer naar een andere afspraak en dan kan het als erg storend worden ervaren als ze naar de rook ruiken. Daarbij hebben de Pieten een voorbeeldfunctie voor de kinderen en daarom kunnen ze beter niet naar rook ruiken.

 • Kunnen we de huisdieren rond laten lopen?

  Onze kleding is erg duur en kwetsbaar. Wij verzoeken u dan ook eventuele honden en katten tijdens het bezoek uit de buurt te houden en tijdelijk even elders te huisvesten in bijvoorbeeld de keuken, bench, garage of schuur. Kattenharen zijn erg lastig te verwijderen van kleding en kwijlende honden zijn ook niet erg prettig.

 • Hoe kan ik jullie bereiken?

  Wij zijn altijd bereikbaar via info@pietenspektakel.nl of op 06-55160061, echter niet op de dagen dat wij bezoeken afleggen. Dan staat het toestel uit. Dat houdt dus in dat u ons niet direct kunt bereiken, maar wel kunt u in dringende gevallen een boodschap inspreken of een SMS sturen. Wij zullen op gezette tijden deze afspelen en indien nodig contact met u opnemen.

 • Cadeautjes, waar heeft Piet die ook alweer gelaten?

  Piet heeft de cadeaus ergens verstopt bij u in de buurt. U heeft ze vast al gevonden, maar het probleem is dat Piet niet meer weet waar. Het is handig als u ons mededeelt waar de cadeaus zich bevinden. Deze blijven nog even uit het zicht, omdat de Pieten hier nog wat mee gaan spelen. Vlak voordat ze vertreken zulllen ze alvast één cadeau uitdelen die dan mag worden uitgepakt. De rest mag worden uitgepakt als we vertrokken zijn. Zo voorkomen we dat de kinderen alleen nog maar aandacht hebben voor de cadeaus tijdens het bezoek en houden we de spanning er nog even in.

 • Informatie over de kinderen en overige aanwezigen

  We willen graag van te voren weten wie er allemaal aanwezig zijn (namen en leeftijden) en per persoon ook een leuke verhaaltje, anekdote, eigenschap of iets waarmee we de persoon kunnen verrassen. Piet mag van Sint geen lange teksten in het grote boek schrijven. Wij houden van positieve zaken dus wij leggen liever niet de nadruk op wat iemand allemaal fout heeft gedaan het afgelopen jaar. Het is lang bewezen dat belonen van positief gedrag opvoedkundig gezien meer resultaat geeft. Als de sfeer daar ook nog eens leuker door wordt, dan lijkt ons de keus gemakkelijk. Gebruik de Pieten dus nooit als boeman. Een ouder op de korrel nemen op een leuke wijze, daar zijn de Pieten altijd voor in.

 • Het is toch leuk als we de boel versieren of aankleden?

  Absoluut! We willen u er wel graag op wijzen dat er geen papier gebruikt wordt die af kan geven aan onze kleding. Met name crêpepapier is hier een boosdoener.

 • Pakjespiet en Liedjespiet hebben het vast koud, zal ik het huis opwarmen?

  De Pieten zijn de koude nachten op de daken gewend. De overgang is te groot als u de openhaard flink opstookt als we van buiten naar binnen gaan. We willen u vragen om de kamertemperatuur zo laag mogelijk te houden. Maar uiteraard wel zo aangenaam mogelijk voor u zelf.

 • De Pieten houden toch wel van een lekkere consumptie?

  Normaal gesproken houden Pakjespiet en Liedjespiet natuurlijk best van lekker eten en drinken. Maar omdat ze daar op drukke avonden geen tijd voor hebben, eten ze van te voren goed. Dan kunnen ze al hun aandacht richten op het bezoek. De Pieten zijn alcoholvrij!

 • Mogen de Pieten strooien?

  Niets is leuker voor de kinderen dan dat Pieten pepernoten strooien. Het hoort erbij en het is natuurlijk leuk als ouders hierop gepast reageren. Mocht u absolute bezwaren tegen het strooien hebben, bijvoorbeeld omdat u allergisch bent of bang bent voor een hersenschudding, dan kunt u dit kenbaar maken. U bent de gastheer/vrouw.

 • Krijgt ieder kind een cadeautje?

  Tijdens het bezoek van is het leuk als ieder kind één cadeau ontvangt. Het spreekt voor zich dat de cadeaus die de Pieten uitdelen van gelijke waarde zijn. Dus niet de één een chocoladeletter en de ander een dure pop. We vragen de inpakpieten één zak, mand of doos apart te houden met voor ieder kind één cadeau. Plak een stikker op het cadeau en schrijf hier in HOOFDLETTERS de naam leesbaar op.

 • Geen dwang!

  De Pieten hebben een flinke kennis van kinderen, dus als uw kind wat angstig is of schuw, dwing uw kind dan niet om bij ze te komen. Ook niet voor een foto of video. Laat dit aan de spontaniteit van het kind over. Vaak spelen de we hier op leuke wijze op in en verzinnen wel iets om het ijs te breken. Wees gerust!

Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen paniek! Neem dan gerust contact met ons op.