Bezoeken

Wij zorgen ervoor dat elk bezoek een onvergetelijk Sinterklaasfeest wordt!
Dat dit lukt blijkt uit de vele positieve reacties. Het is bij Pietenspektakel.nl ook
mogelijk om een complete (theater)show / voorprogramma voor u op maat
te ontwikkelen voor uw intocht, bedrijf of evenement. Heeft u speciale wensen
of ideeën voor uw Sinterklaasfeest of mediaproductie? Leg ze dan gerust
aan ons voor, dan zorgen wij voor de verdere uitvoering! Prijzen voor
bedrijven, verenigingen, winkels, scholen, intochten zijn op aanvraag.

 

Huisbezoeken

Periode:

17 november t/m 7 december

Regio:

't Harde, Elburg, Nunspeet, Doornspijk, Oldebroek. Maar het is geen
probleem om verder te reizen. Daar worden afspraken met u over gemaakt.

Team:

Pakjespiet en Liedjespiet

Bezoek:

15 minuten, incl. strooigoed (max. 5 kinderen)

25 minuten, incl. strooigoed (vanaf 5 kinderen)

Tarieven:

€ 35,- (max. 5 kinderen)

€ 45,- (vanaf 5 kinderen)

Boekingen:

online boekingsformulier invullen

 

Bedrijven, organisaties en evenementen

Periode:

Producties: Het hele jaar door

Openbaar: 17 november t/m 7 december

Regio:

Heel Nederland

Team:

Pakjespiet en Liedjespiet (Sinterklaas of meer Pieten in overleg)

Bezoek:

45 minuten, incl. act en strooigoed (of een voorprogamma / act op maat)

Tarieven:

op aanvraag, neem contact met ons op

 

Veelgestelde vragen

 • Mogen we roken?

  Wij verzoeken u nadrukkelijk om te zorgen voor een rookvrije omgeving, niet alleen tijdens, maar ook voor het bezoek. Mocht er wel gerookt zijn, dan zouden we het erg fijn vinden als u de ruimte kunt luchten totdat alle rook verdwenen is. Pakjespiet en Liedjespiet moeten waarschijnlijk na afloop weer naar een andere afspraak en dan kan het als erg storend worden ervaren als ze naar de rook ruiken. Daarbij hebben de Pieten een voorbeeldfunctie voor de kinderen en daarom kunnen ze beter niet naar rook ruiken.

 • Kunnen we de huisdieren rond laten lopen?

  Onze kleding is erg duur en kwetsbaar. Wij verzoeken u dan ook eventuele honden en katten tijdens het bezoek uit de buurt te houden en tijdelijk even elders te huisvesten in bijvoorbeeld de keuken, bench, garage of schuur. Kattenharen zijn erg lastig te verwijderen van kleding en kwijlende honden zijn ook niet erg prettig.

 • Hoe kan ik jullie bereiken?

  Wij zijn altijd bereikbaar via info@pietenspektakel.nl of op 06-55160061, echter niet op de dagen dat wij bezoeken afleggen. Dan staat het toestel uit. Dat houdt dus in dat u ons niet direct kunt bereiken, maar wel kunt u in dringende gevallen een boodschap inspreken of een SMS sturen. Wij zullen op gezette tijden deze afspelen en indien nodig contact met u opnemen.

 • Cadeautjes, waar heeft Piet die ook alweer gelaten?

  Piet heeft de cadeaus ergens verstopt bij u in de buurt. U heeft ze vast al gevonden, maar het probleem is dat Piet niet meer weet waar. Het is handig als u ons mededeelt waar de cadeaus zich bevinden. Deze blijven nog even uit het zicht, omdat de Pieten hier nog wat mee gaan spelen. Vlak voordat ze vertreken zulllen ze alvast één cadeau uitdelen die dan mag worden uitgepakt. De rest mag worden uitgepakt als we vertrokken zijn. Zo voorkomen we dat de kinderen alleen nog maar aandacht hebben voor de cadeaus tijdens het bezoek en houden we de spanning er nog even in.

 • Informatie over de kinderen en overige aanwezigen

  We willen graag van te voren weten wie er allemaal aanwezig zijn (namen en leeftijden) en per persoon ook een leuke verhaaltje, anekdote, eigenschap of iets waarmee we de persoon kunnen verrassen. Piet mag van Sint geen lange teksten in het grote boek schrijven. Wij houden van positieve zaken dus wij leggen liever niet de nadruk op wat iemand allemaal fout heeft gedaan het afgelopen jaar. Het is lang bewezen dat belonen van positief gedrag opvoedkundig gezien meer resultaat geeft. Als de sfeer daar ook nog eens leuker door wordt, dan lijkt ons de keus gemakkelijk. Gebruik de Pieten dus nooit als boeman. Een ouder op de korrel nemen op een leuke wijze, daar zijn de Pieten altijd voor in.

 • Het is toch leuk als we de boel versieren of aankleden?

  Absoluut! We willen u er wel graag op wijzen dat er geen papier gebruikt wordt die af kan geven aan onze kleding. Met name crêpepapier is hier een boosdoener.

 • Pakjespiet en Liedjespiet hebben het vast koud, zal ik het huis opwarmen?

  De Pieten zijn de koude nachten op de daken gewend. De overgang is te groot als u de openhaard flink opstookt als we van buiten naar binnen gaan. We willen u vragen om de kamertemperatuur zo laag mogelijk te houden. Maar uiteraard wel zo aangenaam mogelijk voor u zelf.

 • De Pieten houden toch wel van een lekkere consumptie?

  Normaal gesproken houden Pakjespiet en Liedjespiet natuurlijk best van lekker eten en drinken. Maar omdat ze daar op drukke avonden geen tijd voor hebben, eten ze van te voren goed. Dan kunnen ze al hun aandacht richten op het bezoek. De Pieten zijn alcoholvrij!

 • Mogen de Pieten strooien?

  Niets is leuker voor de kinderen dan dat Pieten pepernoten strooien. Het hoort erbij en het is natuurlijk leuk als ouders hierop gepast reageren. Mocht u absolute bezwaren tegen het strooien hebben, bijvoorbeeld omdat u allergisch bent of bang bent voor een hersenschudding, dan kunt u dit kenbaar maken. U bent de gastheer/vrouw.

 • Krijgt ieder kind een cadeautje?

  Tijdens het bezoek van is het leuk als ieder kind één cadeau ontvangt. Het spreekt voor zich dat de cadeaus die de Pieten uitdelen van gelijke waarde zijn. Dus niet de één een chocoladeletter en de ander een dure pop. We vragen de inpakpieten één zak, mand of doos apart te houden met voor ieder kind één cadeau. Plak een stikker op het cadeau en schrijf hier in HOOFDLETTERS de naam leesbaar op.

 • Geen dwang!

  De Pieten hebben een flinke kennis van kinderen, dus als uw kind wat angstig is of schuw, dwing uw kind dan niet om bij ze te komen. Ook niet voor een foto of video. Laat dit aan de spontaniteit van het kind over. Vaak spelen de we hier op leuke wijze op in en verzinnen wel iets om het ijs te breken. Wees gerust!

Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen paniek! Neem dan gerust contact met ons op.